Det gør en forskel.

Ærø Forsyning oplever desværre, at rigtig mange på øen ikke pakker deres madaffald ind. Nogen tænker måske, at det er spild af plastik, at lægge madaffaldet i en affaldspose? Men plastikposerne sorteres fra på pulpanlægget, hvor madaffaldet renses og videresendes til biogasanlæg, hvor det ender som slutprodukterne biogas og gødning til landbruget.

Du må gerne bruge affaldsposer fra supermarkedet , hvis du løber tør for de grønne madaffaldsposer, som du har fået udleveret af Ærø Forsyning.  Begge dele er lavet af almindelig plastik.

Fremadrettet har Ærø Forsyning ekstra opmærksomhed på madaffaldet. Er madaffaldet ikke i affaldsposer med knude på tømmes beholderen ikke. Skal der efterfølgende foretages en ekstra tømning opkræves et gebyr på 375 kroner.

Husk derfor at være ekstra omhyggelig med indpakningen af madaffaldet og eventuelt bruge to affaldsposer, hvis dit madaffald er rigtig vådt og snasket.

Den primære grund til, at madaffaldet skal i en pose, inden det smides i affaldsbeholderen, er for at undgå maddiker og rotter. Posen skal holde tæt, så hverken affaldet eller væde fra affaldet siver ud i spanden. Det har stor betydning for indsatsen mod skadedyr.

Det samme gør sig gældende for plastikaffald, som har været i berøring med mad. Så pak også dit plastaffald ind i samme ombæring

Samtidigt undgår du, at din skraldespand bliver ulækker og tilsølet, og understøtter et sundt arbejdsmiljø for vores skraldemænd, så de ikke kommer i direkte berøring med skadelige bakterier.

Vil du vide mere om sortering af madaffald? Kontakt Ærø Forsyning på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller læs mere på: www.aeroeforsyning.dk

 

Hvad sker der med dit madaffald? Se en lille video om affaldets rejse her

Husk at pakke dit madaffald ind! https://aeroeforsyning.dk/images/Kredsløb_for_mad_-_hvid_baggrund.jpg Susanne