Husk at anmelde dit byggeaffald – herunder abestholdige materialer

Af Affaldsbekendtgørelsens kapitel 11 fremgår det, at affald fra bygge- og anlægsopgaver, herunder affald fra nybygning, nedrivning og renovering skal anmeldes til kommunen. Herudover er der også pligt til at anmelde farligt affald. Kommunen har mulighed for (ret til) ved tilsyn at kontrollere at affald fra en byggesag afleveres til en godkendt modtager. 

Hvad er dit ansvar?

Inden du begynder at nedrive eller renovere en bygning eller anlæg, skal du huske at få lavet en lovpligtig kortlægning af problematiske stoffer som f.eks. asbest, PCB og tungmetaller.
Når du undersøger og kortlægger for miljøfarlige stoffer, sikrer det en bedre affaldshåndtering.

Du kan læse mere om farligt byggeaffald hos Bolius.dk her

Et nyt system gør det nemmere at anmelde affald fra nedrivnings- og renoveringsprojekter. Systemet kan bruges af både virksomheder og private.

Tagpap, isolering, gamle gulve og alt muligt andet affald, der frembringes, når vi river bygninger ned eller renoverer, skal håndteres korrekt for at undgå skader på miljøet og sundheden og for at spare på ressourcerne. 

Derfor skal både private og virksomheder, hvis byggeaffaldet omfatter mere end 1 ton, melde det til kommunen. Anmeldelsen skal sendes til kommunen senest 14 dage før, at arbejdet påbegyndes.  
Ved at logge ind på hjemmesiden Byggeaffald.dk kan man nemt anmelde sit affald, hvad enten man er virksomhed eller en privat borger, som bygger om. Du finder linket til bygningsaffald.dk her

Har du spørgsmål? Ring til Miljø & Teknik, Svendborg Kommunepå tlf. 62 23 33 33. Man- ons fra kl. 09 – 15.00, Torsdag 10-16.30 og Fredag 09-14

 

Vi skal minimere mængden af det affald som sendes til forbrænding - derfor udfaser vi Småt Brændbart

Læs mere …

I 2024 husstandsomdeler Ærø Forsyning ikke længere affaldsfolderen. 

Læs mere …

Her kan du se åbningstider på Genbrugstationen og tømmetidspunkter mellem jul og nytår 2023

Læs mere …